Home  /  projecten  /  MAES EN BOEREBOOMPLEIN

MAES EN BOEREBOOMPLEIN

In het hartje van Heist, op enkele meters van zee en station, komt een kleurrijk torengebouw dat uit 13 verdiepingen bestaat.

Het gebouw zal huisvesting bieden aan een dubbelhoge multifunctionele hal, de bibliotheek, spelotheek De Wip, de gemeenteraadzaal, lokalen voor gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

Het architecturaal concept van het gebouw is van de hand van het Parijse architectenbureau Jakob+Macfarlane.

Naar aanleiding van een PPS-opdracht gaf de raad van bestuur op 10 september zijn goedkeuring aan de aanduiding van de voorkeursbieder..

De THV Vanhaerents Development-Artes Depret kwam als eerste gerangschikte naar voor. Vanhaerents Development kreeg onlangs de nieuwe naam CAAAP – ‘Creators of triple A places’. CAAAP en Artes Depret behoren beiden tot de Artes Group. Op de site komt het nieuwe en nu al iconische Community House naar het concept van de bekende Parijse architect Jakob + Macfarlane. Verder komt er een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca.

Het winnende voorstel van de ontwikkelaar CAAAP en de aannemer Artes Depret is in samenwerking met het architectenbureau B2Ai, de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects.

Het geïntegreerde voorstel beantwoordde het meest aan de hoge kwaliteitseisen opgelegd door AGSO Knokke-Heist. CAAAP garandeert een unieke invulling van het project waar architectuur, duurzaamheid en beleving centraal zullen staan. De opwaardering van het plein zal een nieuwe aantrekkingspool voor Knokke-Heist worden.

Het Community House wordt een nieuwe ‘landmark’, op 300 meter van de zee en het station, in het hart van Heist. De toren met centrale patio heeft een footprint van 1.600 m² en is 13 verdiepingen hoog. In de toren is er plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal unieke appartementen.

Het plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd voor de verschillende activiteiten zoals de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond. Aan de zijde van de Molenstraat is er ruimte voor detailhandel en horeca.

Rol AGSO

AGSO treedt op als publieke partner in deze PPS-opdracht.

Ontwerper conceptarchitectuur: Jakob  + Macfarlane
Uitvoerend architect: B2Ai
Private Partner: CAAAP


facade

DELETE GO TO

zijkant

DELETE GO TO

avondzicht

DELETE GO TO

vergaderzaal

DELETE GO TO

penthouse

DELETE GO TO

patio

DELETE GO TO

markt

DELETE GO TO

Parking

DELETE GO TO

hall

DELETE GO TO

Luchtfoto Maes- en Boerenboomplein

DELETE GO TO

Digitaal ontwerp Maes- en Boerenboomplein

DELETE GO TO

Ontwerp Maes en Boereboomplein

DELETE GO TO